¿Tens
més
de 18 anys?
No
LO SENTIMOS :(
PERO PARA ACCEDER
AL SITE TIENES
QUE SER
MAYOR DE EDAD

Está a punto de entrar a un sitio web titularidad de Mahou San Miguel
cuyo contenido se dirige únicamente a mayores de edad.

Para asegurarnos de que sólo es visible para estos usuarios hemos
incorporado el filtro de edad, que usted debe responder verazmente.
Su funcionamiento es posible gracias a la utilización de cookies técnicas
que resultan estrictamente necesarias y que serán eliminadas cuando
salga de esta web.

IN

Botella San Miguel

Ilustración

Tot el que es crea es pot il·lustrar, tot pot ser una il·lustració i tot pot ser il·lustrat: fins i tot un glop de bona cervesa. Les tendències en il·lustració ja han trobat el seu lloc.

NAOLITO

Nacho Diaz és el creador conegut com a Naolito. És molt possible que la seva carrera com a artista comencés quan li va caure el primer llapis a les mans. Dibuixa des que té ús de raó, tot i que no va engegar seriosament fins ara fa uns 10 anys, quan va començar a publicar els seus treballs online. Internet ha tingut un paper fonamental en el seu desenvolupament artístic, ja que l’ha ajudat a aprendre cada dia i l’ha fet arribar a centenars de milers de persones d’arreu del món que segueixen i comparteixen les seves il·lustracions. Gràcies a aquest gran suport, ha pogut crear la seva pròpia marca i ha posat en marxa una línia de productes, una botiga online i, fins i tot, una de física a Barcelona. Això li dona plena llibertat a l’hora de definir l’essència del seu treball, ara i en el futur.

PAU SANZ I VILA

Va néixer a Dénia (Alacant) l’any 1990 i és llicenciat en Belles Arts per la Universidad Miguel Hernández. Basa la seva obra en l’ús predominant de tres colors: rosa, blau i groc. Omnipresents, els ha treballat amb diferents tècniques i en diferents estils, però centrant-se principalment en l’art pop i en l’ús de llapis, tintes i acrílics. Els seus treballs s’han presentat en exposicions temporals com les fires ARCO, Mulafest o MARTE i formen part de la col·lecció permanent de galeries com Mad is Mad i la Gunter Gallery. Ha treballat com a il·lustrador per a diverses editorials i revistes nacionals i internacionals i és autor dels llibres «Triamor» (2014), «Los novios de Gael» (Ed. Hidroavión, 2016) i «Un buen día para desaparecer» (Lunwerg. Grupo Planeta, 2017).

JUAN DíAZ-FAES

Juan Díaz-Faes (Oviedo, 1982) va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis de la seva ciutat natal, abans de cursar Belles Arts a Salamanca. Posteriorment, va fer un doctorat sobre Creativitat Aplicada a la Universidad Complutense de Madrid.El 2009 va començar a publicar en revistes com Yorokobu o Ling. Primer ho feia per plaer, però un parell d’anys després ho va convertir en el seu mitjà de vida i li serveix per a pagar el lloguer i l’arròs. I és que Juan Díaz-Faes no es limita a dibuixar; també pinta, fa escultures, imparteix tallers, crea ceràmica, talla fusta, patrons…L’any 2013, un encàrrec li va permetre descobrir un nou camí: es va enganxar totalment als motius de repetició i els va convertir en un segell d’identitat que aplica a tots els projectes que ho permeten. Díaz-Faes dibuixa, menja i riu a parts iguals. I si deixa de fer coses, s’avorreix.

SUSIE HAMMER

Susie Hammer (Varsòvia, 1990) és una il·lustradora instal·lada a Barcelona, autora de llibres i publicacions infantils amb un estil basat en formes senzilles i colors vius.Els seus dibuixos han servit per a il·lustrar, entre d’altres, les pàgines d’Anorak Magazine, Santillana, El País Semanal i Süddeutsche Zeitung, i des del 2017 forma part de l’agència literària Bookmark Literary dels Estats Units.La il·lustració i la docència van de la mà en la seva feina, ja que imparteix tallers en centres com ara La Casa Encendida (Libros Amigos), l’Instituto Europeo de Diseño (IED) o l’escola Montessori City Country School.

OSCAR LLORENS

Óscar Lloréns és un il·lustrador i dissenyador que té un estil de dibuix molt personal i identificable. Els seus treballs han estat definits com a «bigarrats, barrocs i plens d’elements». Això és fruit de dues influències principals: un viatge pel Japó, en què va descobrir que milers de peces petites perfectament ordenades podien formar un tot fascinant i perfecte, i les antipàtiques migranyes que pateix des de fa més de 15 anys. La seva impotència davant el dolor es transforma en dibuixos de sensacions, personatges amuntegats i cabines dels germans Marx d’allò més divertides.

MARIA MELERO

María Melero és una il·lustradora de 29 anys. Va estudiar disseny gràfic i il·lustració i ha treballat en l’àmbit editorial per a publicacions com ara Zunder, Finerast, Nylon o El Periódico de Catalunya, i per a empreses d’art i disseny. Ha participat en nombroses exposicions a Espanya i a San Francisco.Va publicar el seu primer llibre amb l’editorial Jekyll and Jill i ha creat la portada del darrer llibre de l’escriptora Sara Herrera Peralta i les il·lustracions de l’obra «Autotomía», publicada per Hidroavión. L’agost del 2017 va exposar a Chicago, a la galeria del fotògraf John Maloof (descobridor de l’obra de Vivian Maier).Actualment treballa en el seu últim projecte, «Tierra y flores», el primer documental o treball de videoart que dirigeix, i en noves obres i instal·lacions que presentarà aquest any.

OLGA CAPDEVILA

Olga Capdevila (1986) va néixer a Malla, un poblet de l’interior de Catalunya. Es va traslladar a Barcelona per estudiar Art i Disseny a l’Escola Massana d’aquesta ciutat, on actualment dona classes. També ha viscut a Bèlgica (escola Sint-Lucas, Gant), però ara resideix i treballa a la capital catalana.La seva curiositat pels nous formats i les ganes d’explorar-los l’han dut a treballar en àmbits tan diversos com la il·lustració editorial, la premsa, l’animació, la publicitat, els objectes… Sempre buscant l’equilibri entre poesia, joc i humor.

JR PINTO

J.R. Pinto va néixer al sud de Carabanchel i és dibuixant de còmics, il·lustrador i animador. L’any 2012 es va llicenciar en Belles Arts per la Universidad Complutense de Madrid i aviat va començar a treballar per a Bandiz Studio en tota mena de tasques gràfiques.Ha anat diversificant la seva feina a partir de col·laboracions amb institucions com la Real Casa de la Moneda, que el 2016 li va atorgar el premi Jóvenes Creadores, i la Fundació Miró.A més de la seva tasca com a il·lustrador, també ha dedicat moltes hores a dibuixar còmics que han fructificat en forma de fanzins autoeditats. L’any 2018 va tenir el plaer d’editar una historieta a Astiberri, dins del recopilatori «En corto».Dedica el temps lliure a recórrer la ciutat amb bicicleta i a jugar frenèticament a ping-pong, un esport del qual es declara fervent admirador.

MAITE GARCÍA ARGUL

Maite García Argul va venir a viure a Barcelona procedent d’Uruguai. És dissenyadora gràfica i és d’aquelles persones reticents a prendre’s les coses de manera seriosa, tot i que inevitablement ho acaba fent.Basa la seva feina de dissenyadora en una representació constant de la nostàlgia i de la rutina. Dedica molta atenció als colors i s’inspira en composicions del dia a dia. Darrerament ha obert el seu propi estudi a Barcelona, el Gabinete Exquisito, un espai dedicat al disseny i a l’experimentació que ha estat muntant durant tres anys amb Manuel Puig.

JOSE ANTONIO RODA

RODA (Cornellà de Llobregat, 1987) és il·lustrador d’una obra que té com a trets distintius la simplicitat de les formes i els traços, els colors primaris i el to amable i simpàtic de les composicions. Pràcticament tota la seva creació és una exploració del retrat: a mà, en format digital, fent servir pintura, cartolina, fusta…Ha exposat els seus treballs a ciutats com Nova York, Los Angeles, Londres, Porto, Anvers, Barcelona i Madrid, entre d’altres, i algunes de les seves peces es poden adquirir en diferents botigues a Espanya i en altres països. També ha exercit com a docent a l’IED de Madrid i ha impartit tallers, seminaris i cursos online.

DENO

Deno és un artista multidisciplinari que es va iniciar en el món del grafit l’any 1989 a Madrid amb el grup KR2. Un cop acabats els estudis de Filosofia, va créixer el seu interès per l’art i l’estètica. El seu treball l’ha dut arreu del món, ja que ha pintat a ciutats com París, Nova York, Sidney i Londres, entre d’altres. Les seves accions urbanes, paral·leles al grafit, van des del muralisme fins a la instal·lació, el cartellisme, l’action painting, el body painting i el vídeo. Com a tatuador ha estat reconegut internacionalment i la seva obra s’ha exposat en espais com la Fundación Antonio Pérez, el Círculo de Bellas Artes de Madrid, la Vicious Gallery d’Hamburg o la Somerset House de Londres, entre d’altres. Actualment resideix a Madrid i a Londres, on continua amb la recerca que vertebra la seva activitat artística.

ALBERT TERCERO

Albert Tercero és un il·lustrador nascut i format a Barcelona. Va estudiar a l’Escola Massana d’art d’aquesta ciutat, on va aprendre com s’ha de concebre la il·lustració i la importància de crear imatges que també puguin comunicar.El talent creatiu se li va despertar de petit, al taller que tenia el seu avi, un artista de la fusta, al que aleshores era el «barri xino» de Barcelona, actualment el Raval. Després de jugar amb diferents tècniques es va anar decantant pel dibuix, un mitjà en què es troba còmode i del qual valora sobretot la immediatesa.Actualment treballa en el sector editorial i participa també en projectes publicitaris, portades d’àlbums i il·lustracions de llibres.