18 urte baino
gehiago
dituzu?
Ba Ez
LO SENTIMOS :(
PERO PARA ACCEDER
AL SITE TIENES
QUE SER
MAYOR DE EDAD

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para
analizar el uso que hace de nuestra web y nuestros servicios
y para mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias,
mediante la obtención de datos para perfilar sus hábitos
de navegación.


Si continúa navegando sin cambiar su configuración web
estará aceptando el uso de cookies en esta página web.
Para más información, así como con el objeto de que pueda
retirar su consentimiento o cambiar la configuración de
cookies en cualquier momento, consulte nuestra
Política de Cookies.

Osagaiak

Benetako 0,0 garagardoa lortzeko, modurik naturalena da osagai onak edukitzea eta denbora eta tenperatura zehaztasunez kontrolatzea.

Ura

Erabiltzen dugun urak ez dauka zaporerik eta usainik, ez eta gatz gehiegirik ere. Zure ongizatea zu zauden tokian dagoenez, garagardoa non egiten dugun alde batera utzita, osagai horren osaeraren balioak beti berdinak direla ziurtatzen dugu, zaporea hain berezia izan dadin beti.

Lupulua

Osagai horrek ematen dio mikaztasuna eta hain usain bereizgarrienen zati bat. Baina, jakina, zenbat aldiz hitz egin dizute osagai horri buruz zehazki zer den azaldu gabe? (Lasai, oso ohikoa da zalantza hori izatea). Bada, hemendik jakin gabe joan ez zaitezen, lupulua landare bat da, zeinaren loreek (femeninoak), anana-forma dutenek, barnealdean lupulina izeneko substantzia batez beteriko guruinak dituzten. Substantzia horren erretxinek mikaztasuna ematen dute, eta olio esentzialek, ordea, aromak; belarrezkoak, lorezkoak, zitrikoak, erretxinadunak edo fruta-gustukoak izan daitezkeenak.

Garagar-malta

Imajinatuko duzunez, horixe da osagai nagusia. Garagar-malta lortzen da aleen erneketa kontrolatutako prozesu baten bidez, eta, ondoren, lehortzen eta txigortzen dira.

Aro horiek kontrolatuz, malta mota ezberdinak lortzen dira, garagardoei aroma eta kolore desberdinak ematen dizkietenak. Prozesu horri deitzen zaio maltatzea.

Gainera, garagar mota denak ez dira baliagarriak garagardoa egiteko, eta, horregatik, maltatu daitezkeen garagardo-garagarrak hautatu eta eratzen ditugu.